Tiilikkajärven kansallispuistossa

Lumet sulaa kovaa vauhtia ja luonnossa liikkujan mieli vetää jo kovasti retkeilemään. Kaivelin viime kesän retkikuviamme ja sieltä muistui mieleeni mukava elokuinen retki Tiilikkajärven kansallispuistoon.

Tiilikkajärven kansallispuistoon Rautavaaralle ajelee meiltä parissa tunnissa
https://www.luontoon.fi/tiilikkajarvi/kartatjakulkuyhteydet . Olimme retkellä kahden perheen voimin ja meille sattuikin upea aurinkoinen päivä retkeillä. Kiersimme 7 km Uiton kierto -nimisen reitin. Reitti sopi mainiosti myös lapsille helppokulkuisena, alussa oli jonkin verran mäkistä, mutta ei vaikeaa kulkua kuitenkaan.

Reitti kulkee Sammakkojärven ympäri. Kivan vaihteleva reitti. Matkan varrelta löytyi niin havumetsää, koivikkoa kuin suotakin. Ja pitkospuilla kävelyhän on varsinkin lapsista tosi kivaa, mutta toki kyllä aikuisistakin 😉

Uiton kierroksen pohjoisosassa voi käydä Venäjänhiekalla (400m reitiltä), mutta se jäi meiltä tällä kertaa käymättä. Siellä on mahdollisuus myös telttailuun. Sen sijaan Uiton kämpällä poikkesimme syömässä eväät kivalla laiturilla. Pihassa voi grillata myös omia eväitä, sieltä löytyy niin wc kuin kaivokin ja uimaankin pääsee. Oikein mukava eväspaikka.

Maisemat oli kyllä hienot ja on mukava käydä välillä ystävien kanssa yhdessä retkeilemässä, lapsista on seuraa toisilleen ja tulee vaihdettua samalla kuulumiset. Jaettu ilo on todellakin kaksinkertainen ilo 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *