Patvinsuon kansallispuisto

Retkeilimme viikonloppuna Patvinsuon kansallispuistossa, jonne on meiltä matkaa noin tunti autolla. Patvinsuolta löytyy sekä lyhyttä että pitkää reittiä vaihtelevissa maastoissa. Me valitsimme päiväreitiksemme Suomunkierron 15 km, joka on helppokulkuinen reitti. Se kiertää Suomujärven ympäri välillä poluilla ja välillä pitkospuita pitkin. 


Reitillä sai suurimmaksi osaksi kävellä aivan rauhassa. Suomujärven rannoilla on upeita hiekkarantoja. Siellä voisikin hyvin viettää rantapäivän erämaajärven hiekalla lepäillen ja uiden.  
Patvinsuon kansallispuisto on erämainen luontoretkeilykohde ja lisäksi merkittävä suoluonnon suojelu- ja tutkimusalue. Kansallispuistossa on maksuttomia telttailualueita ja matkailuvaunuilla voi yöpyä Surkanpuron pysäköintialueella. 

Olipa ihana, rauhallinen ja virkistävä päivä! Saimme nauttia kauniista ja vaihtelevan monipuolisesta erämaaluonnosta. Täällä saa todella retkeillä luonnon rauhassa ja Patvinsuo sopii hyvin myös koko perheen retkikohteeksi. Myös Viva koiramme tykkäsi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *